Jessica Falk är en svensk country-popsångerska, pianist och låtskrivare

Med en livsresa som få låter hon det avspeglas i hennes text och musik.

Sedan 2010 har Jessica periodvis spenderat mycket tid i Nashville, där hon byggt upp ett stort nätverk av vänner i den inre kretsen av prisbelönade och legendariska musiker, producenter och låtskrivare. Detta har resulterat i 2 album och flera singlar och nu senast, EP:n ”Survivors” som släpptes hösten 2023. Tidigt mötte hon pianisten och låtskrivaren Bobby Wood (Dusty Springfield, Johnny Cash, LeAnn Rimes m.fl.), som blev hennes mentor. Den aktade legenden har också varit mentor, låtskrivare och studiomusiker till superstjärnan Garth Brooks under hela hans karriär. Bobby var även nära vän och pianist till Elvis Presley. Jessica och Bobby har skrivit flertalet låtar genom åren i hans låtskrivarstudio i välkända Music Row. De senaste åren har hon samarbetat med producenten Scott Baggett (Alison Krauss, Bonnie Raitt, Jeffrey Steel m.fl.) och spelar regelbundet in i exklusiva Addiction Sound Studios, som genom alla år ägts av Jonathan Cain (Journey).

Det hela började när Jessica kom i kontakt med Hall of Fame och Grand Ole Opry invalda Charlie McCoy, som bjöd in henne till Nashville för att spela in med honom och flera av hans musikerkollegor.
På hennes debutalbum, som Charlie också producerade, medverkar flera legendariska musiker.

Med fyra låtar i bakfickan, utan skivbolag och management, åkte hon till Nashville efter att ha stått vid ett vägskäl efter en del tragiska händelser.
Musikerna och Jessica fann varandra och efter att albumet färdigställts 2011, ville flera av musikerna och låtskrivarna börja skriva musik med henne.
Hon har sedan dess bjudits in att skriva musik i Nashville av flera låtskrivare så som Bobby Wood, Dave Robbins, Charley Stefl, Scott Baggett, Tony Colton och många andra.

Hon kallas för tjejen med melodierna i Nashville och har under åren gästspelat tillsammans med många musiker och artister på olika platser i musikstaden.
Jessica blev även inbjuden 2014 till superstjärnan Garth Brooks i studion på Music Row när han spelade in sitt kommande album samtidigt som hon spelade in sitt andra album.
Det har blivit ett tjugotal resor för Jessica sedan 2010, som hon tillbringat i Nashville under både kortare och längre perioder, och den musikaliska resan bara fortsätter.

Flera av Jessicas låtar har uppmärksammats av radiostationer i USA, Australien, Nya Zeeland, Holland, Argentina och England.

Jessica föddes i Sundsvall.
Redan vid tidig ålder förstod Jessicas mamma att hon hade en stark kärlek för musik och strax innan hennes 7-årsdag köpte föräldrarna ett piano till henne.

Jessica stoppar ogärna in sig själv i ett musikaliskt fack, då det finns influenser av många olika musikstilar i hennes låtar. Man kan höra en blandning av pop, rock och country. Låtarna har kommit till genom egna livserfarenheter eller genom möten med människor.

Jessica vill med sina texter, sin berättelse och musik, stärka människor att våga satsa på det de tror på och ta vara på livet.